Lokal Info - Gazellevej.dk

Gazellevej.dk
Gazellevej.dk
Gå til indhold
Seværdigheder i Køge.
Et besøg i Køge Mini-By er en sjov og spændende oplevelse for hele familien, en oplevelse som appellerer til fantasien hos både børn og voksne. Husene er tro kopier af de huse, der lå i Køge By i årene omkring 1865, men bygget i størrelsesforholdet 1:10 af entusiastiske frivillige pensionister. Mange af Mini-Byens huse kan stadig ses og genkendes, hvis man går en tur i Køge By.

Få et godt besøg på Køge Museum

På museet findes bondestuer, borgerstuer og køkkener til at belyse land- og bykulturen. Køge Museum har en omfattende samling egnsdragter og brugstekstiler bl.a. broderede agehynder fra omkring 1800 og særdeles mange Hedebo tekstiler med den karakteristiske symåde. Disse kan studeres i museets studiesamling.

Det gamle hus.

Huset er Danmarks ældst daterede bindingsværks hus fra 1527
Det ligger på Kirkestræde, tæt ved Køge Kirke

Køge Ås.                       

En ås er en aflang bakke, som er dannet af
Smeltevandsaflejringer under en gletsjer.
På Køge Ås får man et klart billede af den aflange, nu skovklædte bakke, der sammen med Køge Å løber gennem landskabet fra Køge og ind i landet.
Åsen er byens foretrukne rekreative område, beliggende kun ca. 700 m fra Køge Torv, og en tur på de høje bakker og stejle skrænter er særdeles anbefalelsesværdig. Højeste punkt er 24 meter over havet.

Mod nord er skrænten knap så stejl, og i den nordlige udkant af skoven findes nogle fugtige områder, som er resterne af moser, hvor man tidligere har gravet tørv.

Man kan gå eller cykle på Køge Ås ad den 22 km lange Køge Å-sti, der ender i Regnemarks Bakker ved Borup. Gå en tur i skoven og nyd synet af det smukke gods Gammelkjøgegaard fra 1600 tallet, og dvæl lidt ved den berømte danske salmedigter og præst Grundtvigs grav på Claras Kirkegård.

Husk dog på, at området er fredet, så pas godt på det.

Dyndet ved Borup er et smukt moseområde, beliggende ca. 17 km vest for Køge.
I Dyndet er der blevet gravet tørv. Det var især under 2. verdenskrig, da der var mangel på brændsel. Nu om dage har området udviklet sig til en naturperle med et rigt plante- og dyreliv samt en af de bedste botaniske lokaliteter i Danmark.
Dyndets badesø
Her findes også en badesø, som er et resultat af tidligere tiders massive udgravning af grus. Søen er i dag et yndet udflugtsmål. Tæt ved søen kan man via en trappe komme op på toppen af en af åsens højderygge, hvorfra der er en fantastisk udsigt.
Gå tilbage i tiden
Efter turen rundt i området kan det anbefales at aflægge et besøg i den hyggelige købmandshandel Mosehuset, hvor stemning og nostalgi er i top. Her kan du også købe nisser året rundt!
Plager sulten, så besøg det hyggelige traktørsted Malerklemmen, der giver dig fornemmelsen af at være trådt mange hundrede år tilbage i historien.
Aktiviteter i Køge.
© 2019 - Erik Andersen
Tilbage til indhold